فرنی یکی از دسر های مغذی است که در سفره ایرانیان از قدیم دیده میشد. این غذای مقوی و خوشمزه در ماه مبارک رمضان و البته زمانی که بچه شما به سن غذا خوردن میرسد، کاملا پر طرفدار خواهد بود. فرنی با چیزهای مختلفی ازجمله آرد برنج و نشاسته قابل درست کردن است اما اگر میخواهید یک غذای مقوی و کامل بخورید، با آرد برنج آن را درست کنید.
درست کردن فرنی برای 4 نفر یا بیشتر اصلا کار سخت و پیچیده ای نیست کافیست مراحل را بدانید و به سادگی آنها را طی کنید. بعد از یک یا دو بار درست کردن فرنی، به طور کامل دستتان میآید که چطور باید آن را درست کنید و البته مواد لازم برای تهیه آن. در این مقاله با سامانه خرید برنج ایرانی همراه باشید تا طرز تهیه فرنی با ارد برنج برای ۴ نفر را با شما به اشتراک بگذاریم. اگر قصد خرید برنج ایرانی با کیفیت را دارید کافیست به صفحه اول وبسایت ما سر بزنید.
مواد لازم برای تهیه فرنی با آرد برنج برای ۴ نفر
- آرد برنج: 6 قاشق غذاخوری
- آب ولرم: 1 لیوان
- شیر: 2 لیوان
- شکر: به مقدار لازم (بستگی دارد شیرین دوست دارید یا خیر، معمولا یک سوم لیوان کافیست)
- گلاب: یک قاشق غذاخوری
- دارچین: به مقدار لازم (برای تزئین)
- عرق هل: اختیاری (برای عطر بهتر)
- زعفران: اختیاری
اگر برای تعداد بیشتری میخواهید فرنی درست کنید کافیست همین نسبت را رعایت کنید. این مقادیر برای یک کاسه بعنوان دسر میباشد طبیعتا اگر میخواهید مقدار بیشتری برای هر نفر داشته باشید، به همین نسبت مواد را اضافه میکنید.
مراحل تهیه فرنی با آرد برنج برای ۴ نفر
- آرد برنج را در یک کاسه میریزیم و با آب ولرم مخلوط میکنیم طوری که یکدست شود.
- پس از آن، شیر را در قابلمه میریزیم و روی گاز میگذاریم تا گرم شود.
- آرد برنج که در آب ولرم حل کرده ایم را به آن اضافه میکنیم. و مرتبا هم میزنیم تا ته نگیرد.
- شکر را به مقدار لازم اضافه میکنیم. اگر شیرین دوست دارید میتوانید از شکر بیشتر استفاده کنید و اگر مشکل قند دارید میتوانید شکر کمتری را اضافه کنید اما به طور معمول، یک سوم لیوان شکر مناسب است برای نسبت های گفته شده.
- بعد از ده دقیقه هم زدن، فرنی نیمه آماده را تست میکنیم که اگر کم شیرین بود فرصت اضافه کردن شکر را داشته باشیم.
- اگر میخواهید فرنی زعفرانی درست کنید، 3 دقیقه قبل از آماده شدن باید کمی زعفران دم کرده و به فرنی اضافه کنید. در این حالت رنگ فرنی شما زرد و متفاوت تر میشود.
- معمولا پس از 12 تا 15 دقیقه غلظت فرنی به اندازه کافی میشود و اصطلاحا قوام میآید. تست میکنید و اگر غلطت آن کافیست، شعله را خاموش میکنید.
- پس از خاموش کردن گاز، گلاب را به آن اضافه میکنیم و هم میزنیم.
- اگر به عطر غذا اهمیت میدهید، پیشنهاد میکنم از عرق هل نیز در این ترکیب استفاده کنید که فوق العاده میشود.
- با مواد زیادی میتوانید فرنی را تزئین کنید که در مواد لازم، دارچین را آورده ایم. شما میتوانید از خلال بادام، خلال پسته، پودر نارگیل، گل محمدی یا هرچیز دیگری برای تزئین فرنی خود استفاده کنید و یا بصورت ساده آن را سرو کنید.
نکته: اکثر افراد فرنی را بصورت سرد دوست دارند و معمولا خوشمزه تر است. پس سعی کنید از یک ساعت قبل فرنی را در یخچال بگذارید تا سرد و خوشمزه شود.
نکته دوم: اگر بچه زیر 7 ماه دارید، فرنی آرد برنج برای او مناسب نیست و ممکن است حساسیت به وجود بیاورد. بهتر است با دکتر مشورت کنید. اگر برای بچه زیر 1 سال فرنی درست میکنید، نباید از گلاب و دارچین استفاده کنید و باید بصورت ساده فرنی را بپزید.
امیدوارم از طعم فرنی که درست کرده اید راضی باشید و در کنار خانواده لذت ببرید.