یکی از اشتباهات افراد در آشپزی مخصوصا برای وعده غذایی درست کردن برنج به روش آبکشی است. به دلیل مجلسی تر شدن برنج، برای مهمانی ها میتوانید برنج را آبکش کنید اما اگر برای مصرف شخصی و خانواده برنج درست میکنید، به هیچ عنوان به برنج آبکشی عادت نکنید. و سعی کنید حتما برنج را به روش کته بپزید. در این مقاله با سامانه خرید برنج ایرانی همراه باشید تا این مورد را بررسی کنیم.
چرا نباید برنج را آبکش کرد؟
اگر بخواهم کاملا خلاصه پاسخ این سوال را بدهم، اینطور باید گفت که طبع برنج به تنهایی بسیار سرد است و این املاح برنج است که آن را خنثی میکند. زمانی که شما برنج را آبکش میکنید، تمام املاح و مواد مغذی آن را دور میریزید و برنج خالص را بر سر سفره میبرید. اما اگر برنج را به روش کته درست کنید تمام املاحی که به آب برنج منتقل شده، به آن برمیگردد و سردی برنج را خنثی میکند و حتی برخی برنج ها مانند برنج طارم هاشمی، پس از پخت به روش کته طبع نسبتا گرم پیدا میکنند.
در درجه اول توصیه میکنم برای مصرف شخصی اصلا از روش آبکشی استفاده نکنید و حتما برنج را بصورت کته بپزید. اگر برای مهمانی ها میخواهید برنج آبکش شده و مجلسی درست کنید، حتما آن را با ادویه های گرم، شوید یا زعفران و دیگر ترکیبات گرم مخلوط کنید تا باعث بیماری و ضعف بدن نشود.
ما در مقاله ای با عنوان چگونه طبع برنج را گرم کنیم؟ به طور مفصل پاسخ این سوال را داده ایم که پیشنهاد میکنم مطالعه کنید. اگر برنج آبکشی مصرف میکنید، به هیچ عنوان در کنار آن ماست نخورید. ترکیب این دو میتواند باعث تحلیل رفتن بافت مغز شود.