سلام به همه عاشقان برنج! اگه شما هم مثل من عاشق این دونههای سفید و خوشمزه هستین، حتماً میدونین که برنج یکی از مهمترین خوراکیهای روی زمینه. از شرق آسیا تا خاورمیانه و حتی بخشهایی از اروپا و آمریکا، برنج عضو جدانشدنی خیلی از سفرههاست. حالا بیاین یه سفر جهانی بکنیم و نگاهی بندازیم به ردهبندی بهترین برنجهای دنیا و کشورهای تولیدکننده اونها.
ما در سامانه خرید برنج ایرانی، این امکان را برای شما فراهم کردیم که بصورت مستقیم و بدون واسطه از ما که تولید کننده و کشاورز برنج طارم هاشمی هستیم، برنج خریداری کنید. برنجی که بدون حتی یک دونه قاطی شدن با انواع دیگه و کاملا اصیل هست. برای مشاهده لیست قیمت کافیه به صفحه اصلی وبسایت مراجعه کنید. این وبسایت توسط جمعی از کشاورزان جوان مازندران تاسیس شده است.
۱. برنج باسماتی - هند و پاکستان
احتمالاً وقتی حرف از برنجهای عالی و خوشبو میشه، اولین چیزی که به ذهنتون میاد برنج باسماتیه. برنج باسماتی اصلیتاً از هند و پاکستان میاد و به خاطر عطر فوقالعاده و دانههای بلند و کشیدهاش خیلی معروفه. این برنج یه طعم خاص و عطر دلنشینی داره که وقتی پخته میشه، تمام خونه رو پر از بوی خوشش میکنه. به همین دلیله که تو خیلی از غذاهای سنتی جنوب آسیا مثل "بریانی" و "پلو" استفاده میشه.
۲. برنج یاس (جاسمین) - تایلند
تایلند یکی از بزرگترین تولیدکنندههای برنج تو دنیاست و برنج یاس یا همون "جاسمین" یکی از محبوبترین انواع برنج این کشوره. این برنج عطری شیرین و نرم داره که واقعاً مثل اسمش، بوی گلهای یاس رو یادآوری میکنه. یکی از بهترین ویژگیهای برنج یاس اینه که وقتی پخته میشه، نرم و چسبناک میشه، اما نه به اندازه برنجهای ژاپنی! تو غذاهای معروف تایلندی مثل "پد تای" و "سبزیجات کاری" استفاده زیادی داره.
۳. برنج سوشی - ژاپن
خب وقتی صحبت از ژاپن میشه، نمیشه از برنج سوشی گذشت! این برنج یکی از مهمترین بخشهای غذاهای ژاپنی مثل "سوشی" و "اونگیری" هست. دانههای این برنج کوتاه، گرد و چسبناکه که باعث میشه موقع درست کردن سوشی بهراحتی به هم بچسبه. ژاپنیها خیلی به کیفیت برنج اهمیت میدن و حتی توی فصل برداشت برنج، مراسمهای خاصی برگزار میکنن. این برنج به خاطر بافت چسبناک و طعم طبیعیاش، برای هر نوع غذایی که نیاز به ترکیب خوبی از مواد داره، انتخاب مناسبیه.
۴. برنج آربوریو - ایتالیا
حالا بیایم یه کمی به اروپا سفر کنیم. برنج آربوریو (Arborio) از ایتالیا میاد و معمولاً تو پخت "ریزوتو" استفاده میشه. این برنج، دانههای گرد و کوتاهی داره و وقتی پخته میشه، یک نوع حالت خامهای به غذا میده که ریزوتو رو خیلی خوشمزه و خاص میکنه. بافت خامهای این برنج بهخاطر نشاسته زیادیه که توش داره و وقتی بهآرومی با آب یا آبگوشت پخته بشه، طعمی خیلی دلچسب به خودش میگیره.
۵. برنج کارولینا - آمریکا
برنج کارولینا نوعی از برنج دانهبلند آمریکاست که بیشتر در جنوب ایالات متحده مثل کارولینای جنوبی کاشته میشه. این برنج از قدیم به عنوان یکی از بهترینها در آمریکای شمالی شناخته شده و بیشتر برای پخت غذاهایی مثل "جامبالایا" و "پلوهای سنتی" استفاده میشه. ویژگی برنج کارولینا اینه که بافتش تقریباً نرمه و دانههاش بعد از پخت به هم نمیچسبه.
۶. برنج طارم هاشمی - ایران (مازندران)
حالا برسیم به یکی از افتخارات ایران؛ برنج طارم هاشمی مازندران! این برنج یکی از بهترین و محبوبترین برنجهای ایرانیه که اصلیتش از شمال کشور، بهویژه استان مازندران میاد. طارم هاشمی به خاطر عطر فوقالعادهاش و طعم بینظیری که داره، تو خیلی از سفرههای ایرانی جایگاه خاصی داره.
طارم هاشمی دانههای بلند و خوشفرمی داره که وقتی پخته میشه، کاملاً مجلسی و دلنشین به نظر میرسه. یکی از ویژگیهای این برنج اینه که عطرش وقتی شروع به پختن میکنه، تمام خونه رو پر میکنه و واقعاً دل هر کسی رو میبره! طارم هاشمی علاوه بر ظاهر زیبا، مزهای خاص و لطیف داره که باعث میشه در اکثر مهمانیهای ایرانی ازش استفاده بشه. با توجه به زمینهای حاصلخیز و آب و هوای مناسب مازندران، این برنج با کیفیت بسیار بالا تولید میشه و به همین دلیل مشتریهای زیادی هم داره.
طارم هاشمی بهترین برنجی هست که در ایران کشت میشه. بهترین نوع برنج طارم هاشمی، در مازندران و شهر بابل، بابلسر و فریدونکنار کشت میشه. شما میتونید برای خرید برنج طارم هاشمی روی این لینک کلیک کنید تا قیمتش رو مشاهده کنید و ثبت سفارش انجام بدید.
توجه داشته باشید که با وجود این که برخی برنج های معرفی شده در این فهرست ممکن است بهتر در رده بندی جهانی بالاتر از برنج ایرانی طارم قرار گرفته باشن،
۷. برنج گلوتینوس - چین
برنج گلوتینوس، که بهش "برنج چسبناک" یا "برنج شیرین" هم میگن، از چین و بخشهایی از جنوب شرق آسیا میاد. این برنج بهویژه برای تهیه دسرها و خوراکیهای خاص مثل "دامپلینگها" و "کیک برنجی" خیلی مناسبه. دانههای این برنج بعد از پختن کاملاً به هم میچسبند، و به همین دلیل به عنوان پایه اصلی غذاهای چسبناک و شیرین استفاده میشه.
۸. برنج کامولینو - مصر
برنج کامولینو نوعی برنج از کشور مصر هست که دانههای کوتاه و گردی داره. این برنج بیشتر در غذاهای مدیترانهای و عربی استفاده میشه و به خاطر طعم خاص و بافت نرمی که داره، خیلی از مردم خاورمیانه عاشقش هستن. برنج کامولینو معمولاً در غذاهایی مثل "کوشاری" (یک غذای مصری معروف) استفاده میشه که طعم و عطر ویژهای به اون میده.
جمعبندی
برنج یکی از مواد غذایی پایهای و مهم در سراسر دنیاست و هر کشوری نوع خاصی از این محصول رو تولید میکنه که با شرایط آب و هوایی و فرهنگ محلیشون سازگاره. از برنج باسماتی معطر هندی گرفته تا برنج طارم هاشمی خوشعطر ایرانی، هر کدوم از این برنجها داستانی پشت سرشون دارن که نشوندهنده فرهنگ و سنتهای اون منطقهست.
اگر تا حالا برنج طارم هاشمی مازندران رو امتحان نکردید، پیشنهاد میکنم حتماً این کار رو بکنید. طعم و عطری که این برنج داره واقعاً بینظیره و میتونه به هر غذایی رنگ و بوی خاصی بده. چه برای مهمانیهای رسمی و چه برای یک وعده ساده خانوادگی، این برنج گزینهای عالیه.
امیدوارم این سفر برنجی دور دنیا برای شما جذاب بوده باشه! حالا نوبت شماست که برنج محبوبتون رو معرفی کنین. کدوم یکی از این برنجها رو دوست دارین و بیشتر از همه توی خونه ازش استفاده میکنین؟