حتماً برای شما هم پیش اومده که بخواین بدونین طبع انواع برنجها چیه و کدومشون برای بدن مفیدتره، مخصوصاً وقتی قصد دارین به غذای روزمرهتون تعادل طبع بدین. در این مقاله میخوایم به این سوال جواب بدیم که "کدوم برنج طبع گرم داره؟" و بهویژه به خواص و طبع برنج طارم هاشمی، یکی از پرطرفدارترین برنجهای ایرانی، بپردازیم. برای خرید برنج ایرانی و مشاهده لیست قیمت، روی لینک کلیک کنید.
برنج طارم هاشمی؛ سالمترین انتخاب
وقتی صحبت از کیفیت و سلامت میشه، برنج طارم هاشمی مازندران یکی از بهترین گزینههاست. این برنج ایرانی با دانههای بلند و عطر دلنشینی که داره، نهتنها طعم فوقالعادهای به غذا میده، بلکه خواص بالایی هم داره و بهعنوان یک برنج سالم و کم ضرر شناخته میشه. بهطور کلی، برنج طارم هاشمی از برنجهای مرغوب شمال ایران هست که به خاطر بومی بودن، کمتر از برنجهای وارداتی با سموم و مواد شیمیایی کشت میشه. این ویژگی باعث شده که این برنج جایگاه خاصی در سبد غذایی ایرانیها پیدا کنه.
طبع برنج؛ سرد یا گرم؟
به طور کلی، بیشتر انواع برنج طبعی نسبتاً سرد دارن، مخصوصاً زمانی که به روش آبکش پخته بشن. اما خبر خوب اینه که با تغییر روش پخت میتونیم طبع برنج رو گرمتر کنیم. مثلاً اگر برنج طارم هاشمی رو به روش کته بپزین، طبع اون تا حدی گرمتر میشه. دلیلش هم اینه که تو این روش، آب و املاح برنج دوباره به خود دونههای برنج برمیگرده و طبع برنج رو تعدیل میکنه.
چرا پخت کته بهتره؟
پخت برنج به روش کته علاوه بر اینکه عطر و طعم بیشتری به غذا میده، املاح و مواد مغذی بیشتری رو هم در برنج حفظ میکنه. وقتی شما برنج طارم هاشمی رو به صورت کته بپزین، نهتنها از ویتامینها و مواد معدنی بیشتری بهرهمند میشین، بلکه طبع اون هم گرمتر میشه که برای تعادل بدن مفیده. در روش آبکش، مقدار زیادی از این مواد مغذی همراه با آب دور ریخته میشه، اما در کته همه این مواد در برنج باقی میمونن.
گرم کردن طبع برنج با افزودنیها
اگر برنج طبع سردی داره و شما طبع گرمی میخواین، میتونین از ادویهها و سبزیهای گرم استفاده کنین. به چند نمونه از این مواد اشاره میکنیم که هم عطر و طعم به غذا میده و هم طبع برنج رو گرمتر میکنه:
- زعفران: یکی از بهترین گزینهها برای گرم کردن طبع برنج هست. زعفران طبع گرمی داره و علاوه بر خواص آرامشبخش، به غذای شما رنگ و بوی خاصی میده.
- شوید: شوید هم طبع گرمی داره و مخصوصاً برای افرادی که به هضم غذا اهمیت میدن، مفیده. میتونین شوید خشک رو به کته اضافه کنین تا طعم و خواص بیشتری داشته باشین.
- زیره: زیره به هضم بهتر غذا کمک میکنه و طبع گرمی داره. اضافه کردن کمی زیره به برنج میتونه به طبع اون تعادل بده و بهویژه در فصول سرد سال یا برای افرادی که طبع سرد دارن، بسیار مناسب باشه.
ما قبلا مقاله ای با عنوان چگونه طبع برنج را گرم کنیم نوشته بودیم که به صورت کامل این روش ها را آموزش دادیم پیشنهاد میکنم مطالعه کنید.
نتیجهگیری
برنج طارم هاشمی یکی از سالمترین و مغذیترین برنجهای ایرانیه که هم طعم دلنشینی داره و هم خواص زیادی برای سلامتی داره. اگه این برنج رو به روش کته بپزید، طبعش گرمتر میشه و املاح مفیدش هم در برنج حفظ میشن. با اضافه کردن موادی مثل زعفران، شوید و زیره هم میتونین طبع برنج رو گرمتر کنین و از غذایی که میخورین، لذت بیشتری ببرین.
امیدوارم این اطلاعات بهتون کمک کنه تا بتونین بهترین برنج رو انتخاب کنین و از خوردن غذایی خوشطعم و سالم لذت ببرین!