تفاوت برنج لاشه و سرلاشه: یک توضیح ساده و کاربردی

در خرید برنج و طبخ آن، شاید تا به حال اصطلاحاتی مثل «لاشه» و «سرلاشه» را شنیده باشید. اما واقعاً تفاوت این‌ها با هم چیه و چطور می‌تونید بهترین انتخاب رو داشته باشید؟ بیاید با هم این دو نوع برنج رو مقایسه کنیم و بفهمیم که چطور از هم تفکیک می‌شن. شما میتونید برای خرید برنج ایرانی بصورت مستقیم از کشاورز، با ما در تماس باشید.

تفاوت برنج لاشه و سرلاشه

دانه کامل: طلای سفید!

قبل از اینکه وارد بحث سرلاشه و لاشه بشیم، باید بدونید که دانه کامل یعنی چی. برنج کامل همانطور که از اسمش پیداست، دانه‌هایی هستن که هیچ گونه شکستگی یا نقصی ندارن. وقتی شما برنجی با دانه کامل خریداری می‌کنید، بهترین کیفیت رو دارید. این برنج‌ها عطر و طعم فوق‌العاده‌ای دارن و در غذاهای مختلف به خوبی خودشونو نشون میدن.

برای خرید برنج هاشمی اینجا کلیک کنید.

 

سرلاشه: یه دانه بزرگتر از نصف!

حالا میریم سراغ «سرلاشه». این نوع برنج معمولاً حدود دو سوم از دانه کامل یا حتی کمی بزرگتره. دانه‌های سرلاشه بیشتر از نصف شکسته نیستن، بنابراین اندازه‌شون تقریباً شبیه به دانه کامل هستش، اما یک مقدار کوچکترن. به عبارت ساده‌تر، سرلاشه برنجی هست که تا حدی شکسته ولی هنوز اندازه‌اش خیلی کوچک نشده و به همین دلیل همچنان برای پخت و پز استفاده می‌شه. البته ممکنه کمی کیفیتش نسبت به دانه کامل پایین‌تر باشه، ولی هنوز هم میشه روی طعم و عطرش حساب کرد.

برای خرید برنج سرلاشه هاشمی اینجا کلیک کنید.

 

لاشه: کوچکتر از سرلاشه!

حالا می‌رسیم به «لاشه»، که یکی از اصطلاحات رایج در بین کسانی هست که به دنبال خرید برنج ارزان‌تر هستند. برنج لاشه معمولاً از سرلاشه کوچکتره و بیشتر دانه‌ها شکستگی دارند. اگرچه این نوع برنج ممکنه از لحاظ کیفیت پایین‌تر از دانه‌های کامل باشه، اما همچنان به عنوان یک گزینه مقرون به صرفه برای پخت غذاهایی مثل پلوی ساده یا آش می‌تونه مناسب باشه.

 

نیم دانه: دانه‌های کوچک و ریز!

و در آخر، نیم دانه رو داریم. این نوع برنج بیشتر از نیمی از دانه‌های کامل شکسته است. یعنی تقریباً دانه‌هایی که به شدت خرد شدن و اندازه‌شون به مراتب کوچکتر از بقیه انواع برنجه. البته برای استفاده در پخت غذاهایی که نیاز به برنج درشت ندارن، مثل حلیم یا سوپ، نیم دانه می‌تونه گزینه مناسبی باشه.

برای خرید برنج نیم دانه هاشمی اینجا کلیک کنید.

 

در اینجا یک جدول ساده و مرتب از ویژگی‌های هرکدام از انواع برنج‌ها آورده شده است:

نوع برنجاندازه دانه‌هاویژگی‌هااستفاده معمول
دانه کاملبزرگترین و سالم‌ترینبدون شکسته‌گی، بهترین کیفیتپخت پلوی مجلسی و غذاهای لوکس
سرلاشهحدود دو سوم دانه کاملکمی شکسته، اما اندازه‌ای نزدیک به دانه کاملپخت پلوی ساده و آش
لاشهکوچک‌تر از سرلاشهدانه‌های بیشتر شکسته، اندازه کوچک‌ترپخت غذاهای روزمره مثل چلو، آش
نیم دانهخیلی کوچکتر از دانه کاملدانه‌های بیشتر شکسته و خرد شدهپخت حلیم، سوپ، آش‌های غلیظ

توضیح: در تمام این انواع برنج، عطر و طعم به طور کلی مشابه هم هست و تنها تفاوت در اندازه دانه‌ها و میزان شکسته بودن آن‌هاست.

 

جمع بندی

برای اینکه انتخاب درستی داشته باشید، باید تفاوت‌ها رو بدونید. به ترتیب از بزرگ به کوچک، دانه کامل بیشترین کیفیت رو داره، بعدش سرلاشه، سپس لاشه و در نهایت نیم دانه. هر کدوم از این انواع برنج‌ها مناسب شرایط خاص خودشون هستن، بنابراین بسته به نیازتون می‌تونید بهترین انتخاب رو داشته باشید.

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش

سبد خرید