طرز تهیه شیر برنج برای 10 نفر (سریع و حرفه ای)

شیربرنج یکی از محبوب ترین دسر های ایرانی است. این دسر، در تمامی کشور مصرف می‌شود و مختص شهر خاصی نیست اما بیشتر شمالی ها به آن علاقه دارند و در شمال و مخصوصا استان مازندران، یک دسر بسیار پر تکرار است. البته در مراسمات مذهبی نیز شیربرنج بعنوان یک غذای محبوب شناخته می‌شود. مازندرانی ها از آن با عنوان "شیرآش" یاد می‌کنند و شیربرنج را نوعی آش می‌دانند.

در این مقاله می‌خواهیم بررسی کنیم که چطور می‌توانیم این دسر محبوب را برای 10 نفر آماده کنیم. شیربرنج علاوه بر خوشمزه و لذیذ بودن، بسیار مفید است و نسبت به دیگر دسر های پر تکراری که می‌شناسیم، ارزش غذایی بسیار بیشتری دارد. در این مقاله با ما همراه باشید تا طرز تهیه شیر برنج برای 10 نفر را بررسی کنیم.

نکته ای که لازم می‌دانم همین ابتدای مقاله بگویم این است که برای یک شیربرنج درجه یک، باید از یک برنج درجه یک استفاده کنید. پیشنهاد من برنج نیم دانه طارم هاشمی است. این برنج با یک طعم بی نظیر، عطر و بوی اصیل مازندرانی را به سفره شما می‌آورد. اگر قصد خرید برنج ایرانی شمال را دارید، به صفحه اول وبسایت مراجعه کنید و محصولات ما را مشاهده کنید.

طرز تهیه شیر برنج برای 10 نفر

مواد لازم برای پخت شیر برنج برای 10 نفر

توجه داشته باشید که مقداری که ما در نظر گرفته ایم، مناسب برای پخت شیربرنج برای 10 نفر بصورت دسر و پیش غذا است. اگر تعداد بیشتر یا کمتری هستید با همین نسبت می‌توانید نقسیم کنید و یا اگر می‌خواهید مقدار بیشتری به هر نفر بدهید، مقدار مواد را افزایش دهید.

  • برنج نیم دانه(ترجیحا طارم هاشمی): 5 لیوان
  • شیر پر چرب: 5 لیتر
  • خامه صبحانه سبک: 5 قاشق غذاخوری (تقریبا یک و نیم بسته)
  • شکر (اختیاری): 5 قاشق غذاخوری
  • خلال پسته: 3 قاشق غذاخوری
  • خلال بادام: 3 قاشق غذاخوری
  • گلاب: 5 استکان
  • هل آسیاب شده: 1 قاشق غذاخوری
  • نمک: به مقدار لازم

طرز تهیه شیر برنج برای 10 نفر

مراحل تهیه شیر برنج برای 10 نفر

مرحله اول: خیساندن و پخت برنج

ابتدا برنج را با کمی نمک داخل یک کاسه بریزید و حدود ۱ تا ۲ ساعت بخیسانید. بعد از این مدت، آب برنج را خالی کرده و آن را با دو لیوان آب تازه داخل قابلمه بریزید. حالا روی حرارت ملایم بگذارید تا برنج کاملاً نرم و له شود. اگر در حین پخت، آب قابلمه تبخیر شد ولی دانه‌های برنج هنوز کاملاً شفته نشده بودند، کمی آب اضافه کنید و اجازه دهید برنج کاملاً وا برود و آب آن تقریباً جذب شود.

مرحله دوم: اضافه کردن شیر و طعم‌دهنده‌ها

بعد از اینکه آب برنج تمام شد(تبخیر شد)، شیر و خامه را به قابلمه اضافه کنید. حرارت را کمی بیشتر کنید تا ترکیب به جوش بیاید. حالا شکر و هل را هم اضافه کنید (در صورتی که دوست ندارید می‌توانید آن‌ها را حذف کنید). در این مرحله، حتماً شیر برنج را مرتب هم بزنید تا ته نگیرد. نمک را هم به مقدار خیلی کم برای ایجاد تعادل در طعم شیرین، اضافه کنید.

مرحله سوم: غلیظ شدن و اضافه کردن گلاب

وقتی شیر برنج به غلظت مناسب رسید و بافتی شبیه شله‌زرد پیدا کرد، وقت اضافه کردن گلاب است. بعد از اضافه کردن گلاب، یک بار طعم شیر برنج را تست کنید؛ اگر شیرینی یا میزان نمک آن مناسب بود، قابلمه را از روی حرارت بردارید. بلافاصله شیر برنج را در ظرف‌های سرو بریزید، چون سطح آن خیلی سریع سفت می‌شود و اگر دیر بجنبید، ظاهر آن نامرتب خواهد شد.

مرحله چهارم: تزئین و سرو

در نهایت، می‌توانید روی شیر برنج را با خلال پسته، بادام یا هر چیزی که دوست دارید تزئین کنید. اگر طرفدار سادگی هستید، بدون تزئین هم می‌توانید آن را سرو کنید. حالا شیر برنج خوشمزه شما آماده است، نوش جان!

طرز تهیه شیر برنج برای 10 نفر

در این مقاله سعی کردیم در راحت ترین حالت، طرز تهیه شیربرنج برای 10 نفر رو بهتون آموزش بدیم. شما میتونید در مهمونی های خانوادگی یا دوستانه از این دسر به جای ژله یا دسر های دیگه که وجود دارن و معمولا مفید نیستن و البته تکراری شدن، از شیربرنج استفاده کنید تا مهمون هاتون رو سوپرایز کنید.

همچنین اگه خانواده کم جمعیت تری دارید، در مقاله قبلی تهیه شیر برنج برای چهار نفر را آموزش دادیم. البته اون شیر برنج کمی متفاوت و ساده تر هست و برای یک جمع کوچک خانوادگی طراحی شده به طوری که از خامه و خیلی چیزای دیگه استفاده نمیشه. حتما اون آموزش رو هم بخونید.

راضیه خبازیان گفت:
دستور پخت سوروک یزدی
محدثه حسینی گفت:
سلام. من همیشه شیر برنج رو با شکر درست می‌کردم، اما شنیدم با عسل هم میشه. آیا می‌تونم شکر رو حذف کنم و به جاش عسل بریزم؟
    مدیریت گفت:
    سلام دوست عزیز بله، می‌تونید شکر رو حذف کرده و از عسل به عنوان شیرین‌کننده طبیعی استفاده کنید. فقط توجه داشته باشید که عسل رو در مرحله پایانی پخت و زمانی که شیر برنج کمی خنک شده اضافه کنید تا خواصش حفظ بشه. این روش برای افرادی که به دنبال گزینه‌های سالم‌تر هستند، بسیار مناسبه.
ناهید گفت:
سلام. من خامه در دسترس ندارم. آیا می‌تونم شیر برنج رو بدون خامه درست کنم؟ طعمش خیلی فرق می‌کنه؟
    مدیریت گفت:
    سلام و وقت بخیر بله، می‌تونید شیر برنج رو بدون خامه تهیه کنید. خامه باعث میشه بافت شیر برنج کرمی‌تر و طعمش غنی‌تر بشه، اما حذف اون مشکلی ایجاد نمی‌کنه. فقط پیشنهاد می‌کنیم از شیر پرچرب استفاده کنید تا بافت نهایی لطیف‌تر باشه.
مامان نرگس گفت:
سلام. من می‌خوام شیر برنج رو قالبی درست کنم. آیا باید ژلاتین اضافه کنم؟
    مدیریت گفت:
    سلام دوست عزیز سوال بسیار خوب و مفیدی پرسیدید. بله، برای اینکه شیر برنج به صورت قالبی دربیاد، می‌تونید در پایان پخت، حدود ۱ قاشق غذاخوری پودر ژلاتین (حل شده در کمی آب گرم) بهش اضافه کنید. سپس شیر برنج رو در قالب بریزید و حداقل ۲ ساعت در یخچال قرار بدید تا سفت بشه. این روش برای پذیرایی‌های خاص بسیار مناسبه.
زهرا گفت:
سلام. من برنج نیم‌دانه ندارم. می‌تونم از برنج معمولی استفاده کنم؟
    مدیریت گفت:
    سلام دوست عزیز بله، می‌تونید از برنج معمولی استفاده کنید. فقط پیشنهاد می‌کنیم قبل از پخت، برنج رو کمی بیشتر خیس کنید و در حین پخت، با پشت قاشق یا گوشت‌کوب کمی له کنید تا بافت شیر برنج نرم و یکدست بشه. البته برنج نیم‌دانه به خاطر بافت لطیف‌تر، برای شیر برنج مناسب‌تره، اما با این روش هم نتیجه خوبی خواهید گرفت.

رمز عبورتان را فراموش کرده‌اید؟

ثبت کلمه عبور خود را فراموش کرده‌اید؟ لطفا شماره همراه یا آدرس ایمیل خودتان را وارد کنید. شما به زودی یک ایمیل یا اس ام اس برای ایجاد کلمه عبور جدید، دریافت خواهید کرد.

بازگشت به بخش ورود

کد دریافتی را وارد نمایید.

بازگشت به بخش ورود

تغییر کلمه عبور

تغییر کلمه عبور

حساب کاربری من

سفارشات

مشاهده سفارش

سبد خرید