یکی از سوالات پر تکراری که از ما برنج فروش ها میپرسند این است که آیا برنج تاریخ انقضا دارد؟ در این مقاله میخواهیم بصورت ساده سیر تا پیاز تاریخ مصرف و تاریخ انقضای برنج را به شما توضیح دهیم. با ما همراه باشید.
در ابتدای مقاله میگویم که اگر قصد خرید برنج دارید، حتما از فروشگاه های معتبر خریداری کنید. برخی فروشندگان و واسطه های برنج ایرانی این روز ها به دلیل افزایش قیمت برنج مازندران، برنج را بصورت مخلوط میفروشند. یعنی برنج ایرانی را با برنج ارزان قیمت خارجی قاطی میکنند که برای آنها فروش آن بصرفه تر باشد و همچنین به دلیل قیمت کمتر، راحت تر به فروش برسانند.
به همین دلیل، ما جمعی از کشاورزان جوان مازندران تصمیم گرفتیم با تاسیس سامانه خرید برنج ایرانی، این امکان را برای شهروندان سراسر کشور فراهم کنیم که بصورت مستقیم و بدون واسطه برنج ایرانی درجه یک را از کشاورز خریداری کنند. شما وقتی از ما خرید انجام میدهید از اصالت و خلوص برنج خود اطمینان کامل دارید. برای مشاهده محصولات و قیمت به صفحه اصلی مراجعه کنید.
آیا برنج تاریخ انقضا دارد؟
اگر بخواهم در یک کلمه پاسخ این سوال را بدهم، بله برنج نیز تاریخ انقضا دارد. برعکس باور عموم که فکر میکنند برنج تاریخ انقضا ندارد و هرچه بیشتر بماند، با کیفیت تر میشود. تاریخ انقضای برنج تقریبا یک سال است از زمان تولید. باید ببینید برنج شما چه زمانی برداشت شده است. بعنوان مثال برنج طارم هاشمی کشت اول در فصل بهار برداشت میشود و برنج طارم هاشمی کشت دوم در پاییز. برنج تقریبا یک سال پس از تولید شروع میکند به خراب شدن. معمولا رنگ آن کدر و کم کم پوک میشود. اگر در این مدت گرما دیده باشد، احتمالا بوی بدی نیز میگیرد. باید توجه داشته باشید که برنج خود را در زمان مناسب مصرف کنید.
آیا تاریخ مصرف برنج با تاریخ تولید آن متفاوت است؟
نکته مهمی که درباره مصرف برنج وجود دارد تاریخ مصرف آن است. تاریخ مصرف برنج ایرانی از زمان تولید و شالیکوبی آن آغاز نمیشود! یعنی شما نمیتوانید بلافاصله پس از اینکه برنج را از شالیکوبی دریافت کرده اید، آن را پخت کنید. برنج در ابتدا به دلیل رطوبت زیادی که دارد، قابل پخت به راحتی نیست و اگر پخت هم شود، کیفیت آن به خوبی قابل لمس نیست. برنج معمولا اگر زمان لازم برای از دست دادن رطوبت را نگذراند، اصطلاحا شفته میشود. این به دلیل وجود رطوبت در آن است.
پس تاریخ مصرف برنج چه زمانی است؟ تقریبا باید یک ماه تا 45 روز از شالیکوبی شدن برنج بگذرد تا شما بتوانید آن را مصرف کنید. یعنی تاریخ مصرف برنج یک ماه پس از تاریخ تولید آغاز میشود. پس طبق چیزی که تا اینجا متوجه شده ایم، حدودا 11 ماه فرصت داریم که برنج را استفاده کنیم. از یک ماه پس از تولید تا سال بعد زمان تولید آن.
کلام پایانی
در مصرف برنج، توجه به تاریخ آن بسیار اهمیت دارد اما مهمتر از آن کیفیت برنج است. سعی کنید از خریدن برنج خارجی بی کیفیت خودداری کنید. هند و تایلند کشور هایی هستند که جزء بهترین تولید کنندگان برنج در جهان هستند اما واقعا کیفیتی که از آنها در ایران میبینیم این را نشان میدهد؟ چیزی که مشخص است این است که ضعیف ترین نوع برنج های هندی و تایلندی با روش های تولید نامشخص وارد ایران میشوند. پس برای سلامتی خود ارزش قائل باشید و برنج با کیفیت ایرانی را خریداری کنید.
حتی اگر نمیتوانید برنج طارم هاشمی را خریداری کنید، به شما خرید برنج فجر گرگان را پیشنهاد میکنم. این نوع برنج با وجود کیفیت بالا و خوش عطر و خوش پخت بودن، قیمت اقتصادی دارد. دلیل این قیمت اقتصادی این است که مقدار برنجی که در هر هکتار زمین میدهد نسبت به برنج های دیگر بیشتر است. پس اگر به دنبال خرید برنج اقتصادی هستید، قطعا پیشنهاد میکنم که برنج فجر گرگان و یا برنج شیرودی را جایگزین برنج های بی کیفیت و پر از عوارض هندی و تایلندی و... کنید.